Dejting bedrägerier

Ett fåtal historier om dejting bedrägeri har publicerats på nätet men mörkertalet är betydligt större. Det kan kännas pinsamt att erkänna att man har blivit lurad och därför vill vi upplysa detta även för dig. Det finns flertal artiklar om dessa bedrägerier och dess utveckling på nätet. Det är precis som att bli bestulen på en öppen gata – skillnaden här att du kan hindra det i förväg. Vi delar med oss av 3 historier som du även bör läsa:

Anette blev lurade på 500 000 kr
I god tro lånade hon ut lite över en halv miljon kronor till sin dejt. I väntan till att få tillbaka sina pengar blev det mörkare för varje dag. Läs hela artikeln

30 årig lånade ut 70 000 kr
Härnösandsbon lånade ut 70 000 kr till kvinnan han dejtade samtidigt som kommunikationen blev sämre så fort hon hade erhållit överföringen. Läs hela artikeln

Sara skickade 2000 kr
Hennes dejt fick 2000 kr av Sara men när han begärde mer pengar insåg hon snabbt att det var en bedragare hon hade flirtat med. Läs hela artikeln

Dejta smart, säkert & tryggt

Hur dejta man ”smart & säkert” och inte utsätts för dejting bedrägeri? Det är väldigt enkelt! Vi delar med oss 5 tips som du måste använda dig av när du nätdejta.

1. Ha inte bråttom – Att träffas via nätet är indirekt som att gå på en blind date. Låt det gå i alla fall minst en vecka så att ni har fått en uppfattning om varandra via sms samt telefon.

2. Verifiera via sociala medier – Majoriteten av folket i Sverige har Facebook och för att skapa trovärdighet är det viktigt att verifiera varandra via FB.

3. Ställ kontroll frågor – Fråga gärna om bakgrund och familj mm.

4. Träffas på en allmän plats – Har ni bestämt en dejt träff så rekommenderar vi att alltid träffas på en allmän plats och inte hemma hos honom eller henne.

5. Ge aldrig ut pengar eller känslig information – Om någon ber dig om pengar då bör du vara extra försiktig eftersom han/hon kan ha avsikt att lura dig.