Dejtingkultur utomlands

Är det verkligen svårt att enbart ragga/flirta på nätet i Sverige eller gäller detsamma i andra länder? En väldigt populär fråga som kan diskuteras i flera timmar men slutsatsen förblir nog detsamma. Till exempel så frågade jag en tjej om hur hon skulle reagera om en kille kom fram ute på stan och frågade om en dejt, 99,9% hade hon tackat nej och tyckt att han var ”skum”. Men vad sägs som gymmet eller i matbutiken? Svaret blev detsamma, på gymmet vill man fokusera på sin egen kropp och träning. Fråga man om telefon numret på krogen så klassas man oftast som desperat eller indirekt full. Men vi gjorde en snabb undersökning på Google och att dejtingsidor i Sverige omsätter miljarder är i alla fall ett bevis på att allt fler föredrar att vara passiva och flirta på nätet, men sker detta enbart i Sverige? Läs vidare…

Global jämförelse

En av anledningarna till att nätdejting i Sverige fungerar mycket bättre än i många andra länder är just på grund av vädret. Vem vill inte sitta hemma i sin sköna varma miljö en regnig kall eftermiddag eller kväll och flirta lite? Majoriteten i Sverige föredrar en trygg situation och det finns inget bättre än att nätdejta i sin egen takt på egen hand.

För att få en korrekt insyn i vår jämförelse har vi valt det populära turistresemålet – Thailand. Ett land som klarar sig utan vad vi kallar ”nätdejting” och det finns flera anledningar. Det är mer vanligt att man träffas ute eftersom det är en varmare miljö med sol större delen av dygnet samt väldigt mycket turister. Dejtingkulturen i Thailand är väldigt öppen och det är betydligt enklare att ragga/flirta ute på stan eller i krogen jämfört med till exempel Sverige. Ytterligare en komplett jämförelse till Thailand kan vara Holland.

Vår slutsats

Att dejta på nätet fungerar i alla länder men i vissa länder börjar detta bli en standard som till exempel Sverige. 8 av 12 månaderna är mörka och därför fungerar konceptet utmärkt. Sammanfattningsvis så är det viktigt att ha i åtanke hur människor med olika bakgrunder påverkar och påverkas av kulturer från andra länder.