Otrohet och otrohetssajter

Visste du att var fjärde svensk har varit otrogen mot sin partner? Om du tycker att siffran 25 % är hög då kan du tänk vilka möjligheter online otrohetssajter skapar. Det är betydligt enklare att vara anonym på nätet idag, inte nog med det så är det betydligt enkelt att hitta en dejt. Ljuger du om din ålder och bakgrund så går det lätt att komma undan, detta eftersom det är svårt att verifiera om motparten är ärlig. Jag har bevis! Nyligen (fyra veckor sedan) var jag på en dejt. Vi skickade sms och pratade i telefon i ca sex dagar. Hon visste i princip allt om mig medans jag hade någorlunda koll på henne. Kommande dagarna träffades vi och hade jätte kul sen hände det tråkiga. Efter att ha träffats tre gånger erkände min dejt att hon var i en relation men den började ”dö” ut. Självklart förstår jag att hon ville ha bekräftelse och uppmärksamhet, något hon inte fick hos sin kille men det fick mig att tänka. Samtidigt kan jag tycka att det är väldigt sorgligt och tråkigt att det finns en svensk otrohetssajt som bara växer så att det knackar med nya användare för varje dag. Att vara otrogen är inte okej men det finns alltid en ”story” bakom alla händelse i livet. Självklart ska det inte vara en ursäkt till att vara otrogen men när går gränsen?

När är man otrogen?

Flera definitioner och synonymer finns, allt ifrån äktenskapsbrott till vänsterprassel. Mer kan du läsa om detta hos Wikipedia. I alla fall, alla tycker olika! För mig kan sex vara gränsen till att vara otrogen medans för en annan går gränsen om man är registrerad på otrohetssajten online. Personligen tycker jag att all intim ”personlig kontakt” är fel om man är i en relation. Jag vet även andra som har ”förlåtit” och tagit tillbaka sin partner. Vill du dejta andra? Då ska du inte vara i en relation, svårare än så är det inte! Många skulle nog tycka ”en gång otrogen – alltid otrogen” men det är precis som att säga, ”en gång alkoholist – alltid alkis”. Alla kan ändras om man verkligen vill. Steg 1 ska inte vara att registrera sig på otrohetssajter eller dejtingsidor, istället ska du prata med din partner först.

Ärlighet vara längst! Kom ihåg…

Sanning går inte att dölja hur länge som helst och det kan hela världen vittna om nu när 78-årige komikern Bill Cosby börjar få fler och fler anklagelse för att ha utnyttja andra kvinnor under sitt äktenskap. Förr eller senare kommer sanningen alltid fram!